Isnin, 5 Oktober 2009

EPISODE 1 : CINTA SEJENIS......CINTA SONGSANG.....ADAKAH INI DINAMAKAN CINTA????

Alahai....asyik2 citer benda ni kan.....yelah kan...duniakan semakin maju dan berubah...manusia kene ikut juga arus perubahan.....hahahaha(Hanjing tak statement aku???)...berubah yang mcm mana tu????....
Kita kene majulah...majukan diri dengan azam yang baik-baik...betul tak.....


Hehehe...citer pasal kemajuan ni......hubungan2 songsang ataupun cinta sejenis ni makin menjadi2 skang ni seiring dengan kemajuan dunia skang..mereka sungguh berani.....
betul tak????



Peduli ape same orang!!!!!...janji kau dan aku bahagia....ade kita susahkan mak bapak diaorang??

Kita perlu bersatu sayang...jangan takut dengan pae yang org cakapkan...yang penting kita bahagia......oh..syg.....jangan takut ye.....

Ya Allah...ape nak jadi ngan dunia skang ni.....tak de la..laki untuk aku lagi......andartu la aku....

Kesian kan kepada mereka2 yang tak de pasangan ni kan...semuanya nak jadi songsang skang ni.....aku bukan ape.....skang ni golongan songsang ni makin menjadi2 beraninya..kat mana2 kita dapat lihat kelibat mereka....

Diantaranya......

Dalam bas awam....peluk2 manja.....



Dalam Lrt.....Kissing sikit2......


Dalam Monorail....raba2 sikit..semuanya sikit la...hehehehe..sikit2 dulu...pastu....

Beromenla kat dalam tandas mana2 kan...lepaskan nafsu....bagi yang mampu sikit lak...kat Hotel la....
Hotel Lima bintang tu...bagi yang mampu la.......

ntah le......adakah cinta sejenis ini berdasarkan nafsu semata2....atau sememangnye berlandaskan konsep cinta sebenar....kalo bagi yang normal pulak...mesti lagi ligat kan...kat hutan ..semak pun jadi tempat tuk lepaskan nafsu...konsep bercinta mereka sama tak kira lah songsang ke...normal ke...kan.. cume..pendedahan kepada golongan normal kurang...

sebab ape kurang??????..normal...la lelaki same perempuan beromen bagai...kerana mereka sedang bercinta..tapi bagi yang songsang...isk..hinanya....jijik..abis tu..lelaki same perempuan beromen tanpa sah....jijik tak?..keji tak????same jekan...same.....

Tak adil..tak adil...tak adil....aku nak bercinta gak....

Ok la....berhenti disini sahaja..episode 1.... nantikan episode seterusnye....bye..bye.....fikir2kan la u olzzzzzz.....


13 ulasan:

ae leck berkata...

pompuan2 bnyk x da psgn sbab kt dunia bnyk golongan mcm ko...,

ae leck berkata...

pompuan2 bnyk x da psgn sbb bnyk laki kt dunia ni jdi mcm ko..,berubah la shafiq..ajak golongan sperti ko skali..,

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok... berkata...

kurang ajar ek mulut ko.....

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok... berkata...

ae leck...bukan masalah perempuan banyak or tak banyak.....ini melibatkan hati..dan perasaan...cube ko tanya diri ko..leh ko kawal perassan n hati ko?????

fizahaluwi berkata...

assalammu'alaikum....

ginilah...perempuan ngn lelaki yg berzina, surely berdosa...tp hakikatnya perasaan dorg suka antara perempuan ngn lelaki tu fitrah..yg salahnya tindakan dorg.....
Allah bg jalan tuk halalkan hubungan lelaki dan perempuan..iaitu melalui perkahwinan....

tp lain ngn suka sama jenis...terang2 salah..kalau ko suka biasa2 xpelah...tp jgnlah sampai melampaui batas2...maksud aku,macam aku suka kawan perempuan aku, aku sayang dorg..tp atas dasar hubungan persahabatan...xlebih..xsama dengan perasaan aku pada lelaki....

hidup ni, byk persoalan, kite perlu th mane nk mencari jawapan...emm, soal lembut sume tu kn...jiran depan umah aku pun lembut gak...polis ag....anak dua...hehehe...zahirnya dia gitu tp isinya ttp lelaki...(^^,)

yang mendekatkan kite pada Allah itu pastinya terbaik~

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok... berkata...

Fizahaluwi.....Ko rase cnfirm ke jiran ko tu 100% str8?????....
mcm ni lah..cubelah anda selami perasaan mereka dan andaikan anda berada diposisi mereka.....cube2....cube..dan cube rasekan....

fizahaluwi berkata...

tu surely aku xdpt pastikan...
ko suh ak rasa, mungkin boleh tp xsepenuhnya kan?...cara paling baik is berbalik kepada pegangan hidup kita...agama!

muslimin88 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
muslimin88 berkata...

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok.. kata:

"cube ko tanya diri ko..leh ko kawal perassan n hati ko?????"

muslimin88 berkata...

memang perasaan dan hati susah nak dikawal.. mostly perasaan tu datang dengan sendiri, tetapi kadang jugak perasaan tu sesuatu yang di pupuk...

Tapi ade satu perkara yang boleh dikawal... iaitu bagaimana cara kita berinteraksi dengan perasaan dan hati yang muncul dengan sendirinya tu..

sebab tu aku cakap fahami antara perasaan/cinta/hati dll dengan tindakan....

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok.. kata:

"Ko rase cnfirm ke jiran ko tu 100% str8?????...."

muslimin88 berkata...

perluke diulangi, yg jangan nilai orang mcm tu?

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok.. kata:

"mcm ni lah..cubelah anda selami perasaan mereka dan andaikan anda berada diposisi mereka.....cube2....cube..dan cube rasekan...."

muslimin88 berkata:

memang susah nak selami perasaan orang. tu beza antara simpati dan empathy.. Kita boleh bersimpati tapi bukan semua orang dapt menyelami perasaan..iaitu empathy..

Aku sendiri tak boleh selami perasaan orang yang buat zina(mcam yg ko cerita kat posting ko tu)... macam mana dirang boleh buat sampai mcm tu sekali.. aku pun minat gak kat pompuan, tapi tak le sampai mcm tu....

wallahu'alam

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok... berkata...

muslimin88..adakah dengan berprasangka baik terhadap semua org..dizaman ini....dunia ini akan aman????.dapatkah anda memberi jaminan?????

muslimin88 berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
fizahaluwi berkata...

emm...adakah dengan berprasangka baik terhadap semua org..dizaman ini....dunia ini akan aman????

(^^,)...honestly bg aku kdg2 kite xkan terlepas dr pk buruk ttg org, tp muhasabah balik diri kite...

macam org yg berzina la cthnya, ye dorg wat salah, tp xmustahil Allah bg dorg hidayah n bertaubat...

n bagi aku, kalau org tu wat silap n dia bertaubat, nyesal ngn ape dia wat, dia mungkin ag better dr kite yg xpernah dengan jelas wat salah ni...

lecturer aku penah ckp, jgn nilai ape yg dorg wat, tp doa moga dorg kembali pada yg benar, sbb xmustahil kalau Allah nk uji kite dgn ujian yg sama....

soal hati ni, mmglah ia dtg sendiri..tp kite sbnrnya boleh mencr kebenaran dengan ilmu...aku pun xpandai sgt ttg hal2 ni, tp ade sket2 yg kite th, kite ley apply kn?...
if rasa ko berperasaan nk meniru dlm exam...tp ko th meniru tu salah...ko akan elak dr wat kn?
aplikasilah ia dalam perasaan2 gini...
kite boleh kawal perasaan kite...

Ibnu Mutalib berkata...

.blog abg syafiq ke.... nice blog,byk gambar2 separuh nude,huhu...
jemput ke blog saya,(link)