Isnin, 19 Oktober 2009

BERKAT KE TIDAK BERKAT NI............

Niat di hati ni bukan nak merungut just want to share with u olzz je.... ye lakan..masing-masing ade pendapat mereka sendiri. je... tul tak?......kita dengar je..pe yang baik kita amik..yang jahat tu..pikir2 la sendiri kan...


Ermmm...fikir2...masa depan....ape nak uat ni.......ape nak uat ni kan....


Hehehehehe.....ape kata jadi penyanyi?....penyanyi?? pe la yang aku ngarut ni kan..... nak jadi artis ni bukannya senang...kalo popular tak pe....kalo suam2 kuku??? mcm mana?....



nak jadi artis la...best..byk duit masuk..banyak..tau...tak kisah la..suara mcm mana pun..kalo muka encem dan cantik pun leh juga jadi artis...jom menyalakkk....


Aku kat sini bukan nak citer pasal artis yang suam2 kuku ni...income diaorang pastila tak menentu.. ni nak citer pasal yang artis dah memang establish dan income diaorang mengalahkan pesyarah, lawyer, doktor dan sebagainya la.....senang2 je...dapat duit banyak..just nyanyi je...


U olz semua...jadi lah artis yang berjaya ye...jangan jadi mcm sy ni..gaji saya mcm ni jugak....je ...tak tinggi mana pun.....


hahahahaha...kalo jadi artis yang berjaya...fulamak..income yang mereka dapat...banyak giler....

contohya.....


Kaya kan aku..huhuhuhuuhuuhu..usaha kena kuat tau.....

DATUK SITI NURHALIZA
* RM45,000 for a 30-minute show
* RM70,000 for a one-hour show


ermm..rezeki aku kan...rezeki tuhan nak bagi....


DATUK SHEILA MAJID
* RM35,000 for a 30-minute show
* RM55,000 for a one-hour show


Aku pun leh kaya gak..hidup sorang..duit berlambak.......aku nak cari pompuan yang bukan gilekan duit aku...

ANUAR ZAIN
* RM25,000 for a 30-minute show
* RM55,000 for a one-hour show



I pun income okey jugak..tuk 1 jam je nyanyi dah beribu2 hinggit datang...u olz...

JACLYN VICTOR
* RM18,000 for a 30-minute show
* RM30,000 for a one-hour show


Menyanyi jekan....setiap minit adalah duit....rezeki diaorangkan.....mcm siti nurhaliza ...spm je...tapi dah jutawan dan artis terkaya kat malaysia ni mahupun kat salah satu kat asia ni.....meletup....

Tapi ..kaya2 artis ni pun..ade gak MANUSIA YANG DENGKI KAT ARTIS yang bermulut jahat..feeling2 baik dan bagus mengatakan duit yang mereka perolehi ni tak de keberkatan...ye ke???? manalah mereka tahu tak de keberkatan..ini semua kerja tuhan..berkat tak berkat itu kerja tuhan..uat dosa kita je fitnah2 ni....

Kalo kita kata tak berkat..cube tanya kepada mereka yang bekerja....ade tak mereka curi2 masa?..datang lewat..tidur kat pejabat???? berkat ke gaji yang mereka terima tu...sama je lah..semuanya terletak pada hati kita sendiri kan....manusia kan suke buat andaian sendiri.....pegangan tu lah..ini la..ape lah....



Tidurla..kejap..tak pe...nyanyi tu bukan berkat pun..aurat tau bagi wanita....aku tidur je..tapi kerja tak jual suara........at least duit aku dpt bulan2 berkat....


Alamak aku lambat lagi...ape ye alsan nak bagi ni...mesti cari helah nak tipu lagi kat bos ni...berkat ke??????????


Ye ke????berkat..nak mengata org cermin diri dulu k...kita kalo sebagai student pun kalo tido dalam kelas pun tak de berkatnya kita belajar..same je konsep disini..janganlah kita bertindak melulu menghukum sesuka ati...

nak tanya ni...menyanyi ni berkat ke?????berkat ke???? fikirlah ek...fikir...



bye..bye... fikir2 la sendiri kan......

5 ulasan:

Abu Muhammad berkata...

Assalamu'alaikum..

Disebabkan ko suruh komen, aku try la komen artikel ko tu. Bagus ko pi kat blog mazidul ke, Dr Fadhilah kamsah ke, suruh try2 komen artikel ko ni, hehe.. gurau2..

Aku teringat perkataan seorang ahli ilmu, Syeikh al-Islam Ibn Taimiyyah (meninggal 728H):

"Sesungguhnya agama Allah adalah pertengahan antara yang melampau mengenai dan yang meninggalkannya. Allah Ta`ala tidak memerintahkan hamba-hambaNya sesuatu perintah melainkan syaitan akan mengganggunya dengan dua cara. Syaitan tidak kisah yang mana satu dia berjaya. Iaitu samada secara ifrad (melampaui batasan yang sepatutnya dalam beragama) atau tafrid (cuai terhadap agama).
(Artikel ilmiah, Dr Mohd Asri Zainul Abidin, 2006)

Yang baik itu ialah mengikut Nabi SAW...

Yang bab artis aku tak nak komen, tapi betul la ko kata kat bawah ni:

"cube tanya kepada mereka yang bekerja....ade tak mereka curi2 masa?..datang lewat..tidur kat pejabat????"

Dan perkara ni termasuklah sebagai seorang pelajar gak.. macam kita ni..huhu, entah berapa banyak dah benda cuai yang aku dah buat semasa belajar ni..insaf,insaf..

wallahu'alam.

Ek ..Eleh..Cermin Diri Ok... berkata...

hehehehehe..itulah manusia kan...ape saja yang jelik dimata pasti ade je benda yang tidak puas ati.....spekulasi akan timbul pas tu....

Abu Muhammad berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Abu Muhammad berkata...

Tapikan..bila Syaikh tu kata syaitan ni mengganggu dalam dua cara:

1. melampaui batasan yang sepatutnya dalam beragama;
2. cuai terhadap agama;

dalam nak tau mana satu perkara yang tergolong dalam dua benda kat atas tu, mesti ade rujukan.. Kalau dalam menentukan dua benda tu ikut fikiran sendiri, susahla, sebab lain orang lain cara fikirnya.

Thus everyone have their own interpretation. So, still the problem will not be solve..(betul ke BI aku ni??)

Then, our reference to confirm it is Al-Quran dan As-Sunnah yang sahih.

Macam dalam forenisic la, kalau nak tau unknown compound, kena guna Reference standard. Baru boleh tau unknown compound tu apa..

Wallahu'alam

ajai22 berkata...

ntah la...bile ko compare ngan curik tulang time keje,tido time lecture,baru la ak t'pikir..btui jugak..own mistake kite xpandang..bile slh org laen brebut nk bg opinion msg2..ape2 pn bg ak suare pompuan tu ttp au..aurat..xkesah la sdap mane skali pn..tp sape la kite nk jatuhkn hukum bahawasenye duit yg depa dpt tu halalan toyyiba @ haremm..d status of d money is determined by d only 1,Allah SWT..utk penyanyi laki no need la tuk dbncgkn coz our suare x au.aurat